نوبت دهی اعتماد پرداز

چربی ها پس ازآب و پروتئین سومین ماده تشکیل دهنده بدن انسان می باشند که مهمترین منبع ذخیره انرژی در بدن محسوب می شوند. چربی های موجود در خون را به دو گروه تری گلیسیرید و کلسترول تقسیم می کنند.منظور از افزایش چربی خون ،بالارفتن مقدار تری گلیسیرید یا کلسترول از مقدار طبیعی آنها در خون استدر اثر مصرف مواد غذایی،بیش از میزان مورد نیاز یا هنگام بروز اختلال در سوخت وساز چربی،میزان این مواد درخون افزایش می یابد.

افزایش چربی خون چه خطراتی دارد؟

افزایش چربی خون با تجمع در دیواره رگ ها، باعث تنگی آنها می شود و به همین خاطر باعث افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی، سکته مغزی،درد قفسه سینه و گرفتگی عروق می گردد. درمان به موقع ومناسب افزایش افزایش چربی خون، نه تنها از تنگی عروق قلبی جلوگیری می کند بلکه می تواند جلوی پیشرفت آنرا بگیرد و حتی باعث بهبود آن می شود.

توجه داشته باشید که افراد لاغر هم به چربی خون بالا مبتلا می شوند.

خطرابتلا به بیماری قلب وعروق و بروز حمله قلبی را می توان با ایجاد تغییرات غذایی که موجب کاهش چربی خون می گردد کاهش داد.

باید به دقت غذاهای روزانه خود را بررسی کنید، این کار را حتی  زمانیکه غذاهای بیرون از منزل را مصرف می کنید، نیز انجام دهید.

انتخاب غذاهای کم چربی به معنی خوردن تنها نان و آب نیست. شما می توانید غذاهای متنوع و لذت بخشی میل کنید.

تاثیر رژیم غذایی در کاهش چربی خون

* بجای سرخ کردن مواد غذایی آنها را آب پز،بخارپزو یا کبابی کنید.

* بجای مصرف لبنیات پرچرب از انواع کم چرب استفاده کنید.

* مصرف قندهای ساده و شیرینی جات را محدود کنید.

* از قسمت های کم چرب گوشت استفاده کنید و تمام چربی های قابل رویت را جدا کنید. از مرغ و ماهی بیشتر از گوشت قرمز استفاده کنید.

* در رژیم غذایی خود ازسیر استفاده کنید،مصرف سیر همچنین می تواند علاوه برچربی،میزان فشار خون را کاهش دهد.

* مصرف سبزیجات مثل کاهو ،کلم، هویج،سبزیجات برگ سبز ومیوه ها را به مقدار مناسب در رژیم خود قرار دهید.

 

توجه:

برخی افراد برای آن‌که کمتر غذا بخورند یا از میزان چربی و سموم بدن بکاهند به خود عادت داده‌اند که در برنامه غذایی روزانه از بیشترین حجم میوه استفاده کنند، اما باید این نکته را فراموش نکنید که میوه‌ها قند بالایی داشته و مازاد این قند می‌تواند به مرور زمان تری‌گلیسیرید را بالا ببرد و یکی از عوامل ابتلا به کبد چرب شود.

 

* بطورکلی تمام مواد غذایی گیاهی مانند سبزیجات، حبوبات و غلات فاقد کلسترول اند. اما در بین آنها موادی مانند جو،کدو،سیر،شوید اثر ضد کلسترول قوی تری را بروز می دهند، سویا نیز باعث کاهش کلسترول خون می شود.

* مصرف نان و غلات سبوس دار،حبوبات و بقولات مانند انواع لوبیا،عدس ،لپه و غیره را افزایش دهید.

* دانه کتان مصرف کنید،چون پوسته سفت وغیر قابل هضمی دارد بهتر است در آب خیسانده شود.

* مصرف آجیل ومغزهای برشته نشده و بدون نمک بویژه بادام و گردو را افزایش دهید.

* حتما در کنار غذا سبزی خوردن، سالاد بدون سس سفید با هویج و روغن زیتون تهیه کنید و آنرا میل کنید.

* مصرف تخم مرغ را به هفته ای 3 عدد کاهش دهید.

* میگو،دل ،جگر،قلوه،مغزوکله پاچه را اصلا مصرف نکنید.

* مصرف خامه ،کره ممنوع است به علاوه از مصرف روغن های حیوانی و جامد پرهیز کنید وبجای آن از روغن های مایع نظیر روغن زیتون، کنجد،هسته انگور،سویا و آفتاب گردان استفاده کنید.

نکته:

صرف اینکه برخی موارد ذکرشده سطح چربی خون را بالا می برند، به معنی مصرف نکردن مطلق آنها نیست. مثلا برای مصرف شیر، پنیر وماست نوع کم چرب و بدون چربی آن را خریداری کنید و یا مصرف تخم مرغ، بستنی به 2 بار در هفته کاهش دهید

توجه داشته باشید که:

یک رژیم غذایی می تواند نقش مهمی در کاهش بیماری قلبی داشته باشد،موارد دیگری نیز وجود دارد که باید آنها را رعایت کرد:

* از استرس خود بکاهید

* سیگار را ترک کنید چرا که نیکوتین موجب آزاد شدن واسطه های عصبی کاتکول آمین ها از محل ذخیره شدنشان شده  که این مسئله موجب آزاد شدن چربی از سلول های چربی به جریان خون و گرفتگی عروق می گردد.

* مصرف زیاد الکل باعث می‌شود که سطح برخی چربی‌ها (تری گلیسیرید) در خون افزایش یابد. همچنین با نوشیدن الکل احتمال ابتلا به فشار خون بالا، نارسایی قلبی افزایش می‌یابد .

* وزنتان را درمحدوده مطلوب نگه دارید،درصورت وجود اضافه وزن و چاقی زیر نظرمتخصص تغذیه وزنتان را کاهش دهید.

* بطور مرتب ورزش کنید. ورزش باعث کاهش وزن و تقویت قلب می گردد.

 

نرم افزار رژیم درمانی هایپر دایت