نوبت دهی اعتماد پرداز

بدون شک شما ھم در دوره ی پریودی احساسات متفاوتی مانند خستگی، افسردگی، تحریک پذیری روحی، اضطراب وحتی نفخ و حالت پف کردگی را تجربه می کنید. تمام این علائم به دلیل تغییرات ھورمونی در بدن طبیعی ھستند.خوشبختانه می توان با ایجاد تغییرات کوچک در تغذیه، احساسات و حالات منفی این دوره را کنترل کرد.برای ھمین علاوه بر افزایش مصرف برخی از مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات، غلات کامل، مواد غذایی سرشار از کلسیم و غیره باید از مصرف برخی دیگر از خوراکیھا و نوشیدنیھا بپرھیزید.

 

غذاهای مضر دوران قاعدگی

 

نوشیدنیھای گازدار و کافئینه

در دوره ی عادت ماھانه و قبل از آن تا می توانید مصرف نوشیدنیھای گازدار و کافئینه را کاھش دھید چون این نوشیدنیھا روی وضعیت روحی و احساسیتان تأثیر منفی می گذارند و ھمچنین باعث کاھش منیزیم بدن میشوند.

توجه داشته باشید که کاھش مصرف نوشیدنیھای حاوی کافئین میتواند به کاھش حالت نفخ نیز کمک کند. کافئین می تواند اسید معده را بیشتر کرده و برای روده ھای حساس مناسب نیست. اگر دنبال یک جایگزین مناسب برای قھوه می گردید میتوانید روی چای ھندی حساب کنید. ھمچنین باید بدانید که کافئین باعث انقباض رگھای خونی و کم آبی بدن می شود برای ھمین ھم می تواند سردرد ایجاد کند و حالتھای عصبی این دوره را افزایش دھد.

الکل و دخانیات

مصرف نوشیدنیھای الکلی باعث کم آبی بدن و در نتیجه احتباس آب می شود. علاوه بر این الکل ذخیره ی منیزیم را از بین می برد. این ماده ی معدنی خواص ضد التھابی فوق العاده ای دارد و دردھای دوره ی عادت ماھانه را تسکین می دھد. ھمچنین باید بدانید که نوشیدنیھای الکلی باعث تحریک احساسات نیز میشود.مصرف دخانیات در ھر دوره ای که باشد برای سلامتی به خصوص سلامتی ریه ھا مضر است. به عقیده ی متخصصان مصرف دخانیات به خصوص در دوره ی عادت ماھانه به نفع سلامتی جسمی و روحی روانی خانم ھا نیست.

مواد غذایی شور

درست است که مصرف نمک آن ھم به اندازه ی کافی برای سلامتی لازم است اما با این حال مصرف زیاد آن باعث بروزحالت نفخ، احتباس آب و ھمچنین بروز حساسیت و درد در ناحیه ی سینه ھا می شود. متخصصان حوزه ی تغذیه معتقدند که مصرف نمک روزانه نباید بیشتر از ٢٣٠٠ میلی گرم یعنی معادل یک قاشق چایخوری باشد. توجه داشته باشید که دراین دوره مصرف پیتزا، لازانیا، سوسیس و کالباس، ماھی دودی، چیپس، سس ھای صنعتی، پنیرھا و غیره را کاھش دھید چون که حاوی نمک بیشتری ھستند.

مواد غذایی چرب

غذاھای سرخ کردنی اصلاً مناسب دوره ی قاعدگی نیستند. به خاطر اینکه در این دوره پوست به دلیل تغییرات ھورمونی به طور طبیعی چرب تر می شود. در این صورت اگر مواد غذایی چرب نیز مصرف کنید پوست حساس تر و چرب تر شده وسر و کله ی جوش و مشکلات پوستی دیگر ھم پیدا می شود. به عقیده ی متخصصان مواد غذایی حاوی چربی زیاد مانند گوشتھای قرمز، محصولات لبنی پرچرب، مواد غذایی سرخ کردنی و روغنھا میزان استروژن را افزایش میدھند. باید بدانید که حفظ میزان استروژن بدن اجازه ی تغییرات خاص در رحم را نمی دھد و برای ھمین میزان گرگرفتگی، کرامپ ھا ودردھای دورهی قاعدگی کمتر میشود.

ھر ماده ی غذایی سرد، خام، تلخ یا تند

به طور کلی غذاھای خیلی سرد، خام، تلخ یا تند و پر ادویه روی وضعیت روحی روانی بعضی از خانمھا تأثیرمنفی می گذارد و آنھا را آسیب پذیرتر می کند. برای ھمین توصیه میشود در این دوره از مصرف این قبیل غذاھا خودداری کنید.

گوشت قرمز

گوشتھای قرمز حاوی چربی بیشتری ھستند برای ھمین مناسب دوره ی قاعدگی نمی باشند. برای تامین پروتئین بدن گوشتھای سفید را جایگزین گوشت گاو، گوساله و گوسفند کنید.

برخی از کربوھیدراتھا

برخی از قندھا در این دوره باعث تحریک پذیری بیشتر خانمھا می شوند. مواد غذایی تھیه شده از آرد سفید مانند نانھا، پاستاھا، بیسکویتھا و کیکھای تھیه شده از آرد سفید ھمچنین برنج سفید، سیب زمینی بدون پوست، غلات شیرین، آبنبات ھا و غیره مناسب این دوره نمی باشند. توصیه می کنیم تا جایی که می شود مصرف شکلاتھای سفید، دسرھای شیرین و کلا ھله ھوله ھای شیرین را کم کنید.

مواد غذایی حاوی چربیھای ترانس

پرھیز از مصرف مواد غذایی حاوی چربی ھای ترانس به کنترل دردھای دوره ی قاعدگی کمک می کند.اسیدھای چرب بیشتر در سرخ کردنیھا، دوناتھا، شیرینی جات صنعتی، مارگارین ھا و ھر ماده ی غذایی که با روغنھای ھیدروژنه تھیه شده باشد وجود دارد. توصیه می کنیم حین خرید محصولات غذایی لیست ترکیبات آن را با دقت مطالعه کرده و از خرید مواد غذایی حاوی این چربیھای مضر خودداری کنید

 

 

نرم افزار رژیم درمانی هایپر دایت